Sağlık Bakanlığı’na Çağrımızdır!

BU YAZIYI PAYLAŞIN

Önceki haber
HSGM Hukuk ve Mevzuat Dairesine Ziyaret
Sonraki haber
İSTAHED’den Duyuru

Sayın Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun gerek sosyal medyadan, gerek idare ile yaptığımız görüşmelerde birinci basamak sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi yönünde adımlar attığını görüyor ve destekliyoruz.

Yıllardır çok parçalı ödeme kalemlerinden oluşan ve iyi bir revizyona ihtiyacı olan Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği ve Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nde yakın zamanda değişikler olacağını öngörüyor ve bekliyoruz.

Bu değişikliklerde orta-uzun vadede sevk sisteminin entegre edilmesi ile yıllardır planlanan aile hekimliği nüfuslarının düşürülmesinin planlanacağını tahmin ediyoruz.

Sayın Bakanımıza açık çağrımızdır.

Bu yönetmelik değişikliklerinde nüfusların düşürülerek daha etkin bir sağlık hizmeti sağlanmaya çalışılması, katsayılar arttırılmadığı takdirde “hakediş” hesaplama sistemine göre ücretlerin düşmesi anlamına gelmektedir. Bu kaybın, Hastalık Yönetim Platformu sistemi ile getirilen kronik hastalık takibi ya da teşvik sistemi gibi “EK SİSTEMLERLE” telafi edilmeye çalışılması ya da kaybın buradan karşılanması şeklinde sağlanmaması gerekmektedir.

Bu şekilde bir uygulamanın hem sağlık çalışanının motivasyonunu düşüreceği hem de istenen “birinci basamakta kaliteli sağlık sistemi” felsefesinden uzaklaştıracağı unutulmamalıdır.

Güçlü birinci basamak bizim de en büyük hayalimizdir. Ancak bu çekincelerin dikkate alınması ve gerektiğinde sahadan katkı sürecinde gönüllü olduğumuzu bildirmek isteriz.

Birliğimiz gücümüz...

GÜÇLÜ İSTAHED, GÜÇLÜ AİLE HEKİMLİĞİ!

Geleneksel STK anlayışını değiştirip, tüm siyasi görüşlerden uzak bir şekilde, amacı sadece aile hekimliği sistemindeki aksaklıkları çözmek ve sistem içinde hekimlerin haklarını savunmak, yüklenen angaryalara karşı emek mücadelesi vermek olan derneğimize BURAYA tıklayarak üye olabilirsiniz.

son eklenen haberler

[instagram-feed feed=1]

@istahed

Menü