HSGM Hukuk ve Mevzuat Dairesine Ziyaret

BU YAZIYI PAYLAŞIN

Önceki haber
Halk Sağlığı Genel Müdürlüğüne Ziyaret

20.09.2024 tarihinde İSTAHED Yönetim Kurulu olarak Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Hukuk ve Mevzuat İşleri Daire Başkanı Av. Halil Şen ve Av. Çiğdem Güneri Aydın ile görüşme gerçekleştirdik.

Yeni mevzuat hazırlıkları devam ederken halihazırda sahada yaşanan sorunlar ve mevcut mevzuatta bizi zorlayan maddelerin değiştirilmesi konusunda önerilerimizi sunup hazırladığımız dosyamızı ilettik.

Son dönemde dava yoğunluğumuzun büyük kısmını oluşturan Gruplandırma Rehberi ile ilgili yaşanan sorunlar (14 günlük süre problemi vb), soğuk zincir kırılmaları sonucu yaşanan hukuksuz süreçler, kira problemleri, usülsüz soruşturma süreçleri ve bu bağlı olarak yapılan maddi kesintiler, performans itiraz süreçlerinde yaşanan hatalı değerlendirmeler (özellikle aşı redlerinde yüz yüze görüşme zorunluluğu vb), bedelli askerlik sonucu işe başlayışta yaşanan sorunlar (ek yerleştirme 1 yıl çalışma zorunluluğu vb) başta olmak üzere çok sayıda konuda fikir alışverişinde bulunuldu.

Yeni oluşturulacak mevzuatlarda sahadaki sorunları en iyi bilen bizlerin de sürece dahil edilmesi konusunda talebimizi de kendilerine ilettik.

Misafirperverlikleri ve çözüm odaklı yaklaşımları için kendilerine çok  teşekkür ediyoruz.

Birliğimiz gücümüz...

GÜÇLÜ İSTAHED, GÜÇLÜ AİLE HEKİMLİĞİ!

Geleneksel STK anlayışını değiştirip, tüm siyasi görüşlerden uzak bir şekilde, amacı sadece aile hekimliği sistemindeki aksaklıkları çözmek ve sistem içinde hekimlerin haklarını savunmak, yüklenen angaryalara karşı emek mücadelesi vermek olan derneğimize BURAYA tıklayarak üye olabilirsiniz.

son eklenen haberler

[instagram-feed feed=1]

@istahed

Menü